Sprawdź:
- czy Twoje śniadanie rzeczywiście da Ci energię na cały dzień?
- co pomoże Ci kontrolować apetyt i ograniczyć podjadanie?
- jaki produkt jest najgorszym sładnikiem współczesnych diet?
Dwa razy w tygodniu będziesz dostawać do swojej skrzynki mailowej porady dotyczące najskuteczniejszych metod naturalnego leczenia chorób i dolegliwości.
A już dziś pobierz bezpłatny raport "Rośliny lecznicze",
w którym znajdziesz informacje:
- jakie rośliny i zioła pomagają w różnych dolegliwościach,
- czym różni się działanie ziół na Twój organizm
od działania leków.
Po artykule o pigwach1, jeden z czytelników przesłał mi swój własny przepis na pigwy z pieca.
Zachęcony niecodziennymi składnikami tego deseru (m.in. olej kokosowy i ksylitol), postanowiłem przygotować go wraz z domownikami w weekend, który zapowiadał się jako zimny i deszczowy.
Ale pychotka! – zawołały moje dzieci jak tylko deser wystygł na tyle, by można było wyciągnąć po niego ręce.
I rzeczywiście, nie jadłem nigdy równie pysznego deseru.
Po naszych policzkach spływały łzy wzruszenia, tak wykwintna była mieszanka kwaskowości, słodyczy, egzotycznych zapachów i silnego smaku pigwy. A co powiedzieć o konsystencji tej potrawy, zarazem rozpływającej się w ustach i zwartej, która rozpieszczała nasze podniebienia? Nadzwyczajne doświadczenie!
Chciałem ogromnie podziękować osobie, która wysłała mi list oraz ten oto przepis na deser z pigw:
Jestem wielkim amatorem potraw na bazie pigwy, więc dobrze znam zaprezentowany przez Pana przepis.
Ale istnieje także inna pyszna potrawa, pigwy z pieca. Przesyłam przepis.
Smacznego życzę,
Jean-Marc Dupuis
PS Już wkrótce w miesięczniku Rośliny i Zdrowie:
Zaprenumeruj miesięcznik do środy, 31 października, a otrzymasz
3 publikacje (e-booki) w prezencie:
Źródła:
1) https://www.pocztazdrowia.pl/artykuly/rodzinny-przepis-dupuis-z-pigwa-w-roli-glownej
---
Aby zapisać się na bezpłatny newsletter wymagana jest akceptacja regulaminu oraz wyrażenie zgody na przetwarzanie danych.